ISTORIE

Congregația Surorilor Maicii Domnului Lauretane a fost înființată în anul 1920, în Polonia de către Fericitul Pr. Ignațiu Klopotowski.

Părintele Ignațiu a avut o mare devoțiune față de Sfânta Fecioară Lauretană și a răspândit cultul Sfintei Fecioare editând diferite broșuri. Inspirat de Dumnezeu și în semn de recunoștință față de Sfânta Fecioară Lauretană pentru protecția pe care i-o purta a denumit

Congregația înființată “Surorile Maicii Domnului Lauretane”.

 
Prima îmbrăcăminte
a Surorilor Lauretane

Părintele Fondator a încredințat Congregației apostolatul cuvântului tipărit ca o continuitate a activității vieții sale. De aceea carisma principală a Congregației constă în slujirea lui Isus - Cuvântul Întrupat - pe care îl transmit oamenilor prin presă și cărți religioase.

Ele acordă ajutor acolo unde este mai mare nevoie: la copii și tineri, la bolnavi și săraci, la aceia care suferă mai mult de lipsa pâinii și a iubirii. Surorile îndeplinesc misiunea apostolică denumită “Urgență”, de aici semnul crucii pe care îl poartă pe văl. Din 1962 Congregația noastră face parte din marea familie benedictină.

Cimitirul Surorilor Lauretane - Loretto - PoloniaSanctuariul Maicii Domnului Lauretane - Loretto - Polonia


Congregația își desfășoară activitatea în Polonia, Italia, Rusia, Ucraina, SUA și din 1995 activează în România, în Dieceza de Maramureș.

Dorim ca fiecare comunitate a noastră, patronată de Sfânta Fecioară Lauretană, să fie o mică “casă din Nazaret”, în care oricine intră să simtă atmosfera și iubirea Sfintei Familii în centrul căreia se află Isus - Cuvântul Întrupat.

 

Manastirea Surorilor Maicii Domnului Lauretane - Baia Mare - Romania